Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
504001192010GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞZorunlu122
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda mühendisliği eğitimine başlıyan öğrencilere ,mühendilik eğitimi açısından Bilim Felsefesi ve Etiğin önemini vurgulamak, öğrencilere mesleklerini tanıtmak,alacakları derslerin programı hakkında bilgilendirmek, Gıda Mühendisliği eğitiminde yer alan kavramlar ve Bilim Dalları hakkında bilgi vermek, Ülkemizdeki gıda endüstrisini tanıtmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Nurcan Koca, Yrd.Doç.Dr. Gülen Yıldız Turp
Öğrenme Çıktıları
1Mühendislik eğitimi açısından Bilim Felsefesi, Etik, Bilim Tarihinin önemininin kavranması
2Gıda Mühendisliğinde Biyolojik Bilimlerin öneminin kavranması
3Gıda Mühendisliğinde Kimya Biliminin öneminin kavranması
4Kalite Sistemleri ve öneminin kavranması
5Gıda işleme ve Teknolojilerinin öneminin kavranması
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıda Mühendisliği Mesleği, Eğitimi ve Geleceği, Bilim Felsefesi, Etik, Bilim Tarihinin önemi, Gıda Mühendisliğinde Biyolojik Bilimler, Gıda Mühendisliğinde Kimya Bilimi, Kalite Sistemleri ve önemi, Gıda işlemleri ve Teknolojileri, Türk Gıda Endüstrisi, Gıda sanayi Seminerleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda Mühendisliği Mesleği, Eğitimi ve Geleceği
2Bilim Felsefesi, Etik, Bilim Tarihinin önemi
3Gıda Mühendisliğinde Biyolojik Bilimlerin önemi
4Gıda Mühendisliğide mikrobiyolojinin önemi
5Gıda Mühendisliğinde Kimya Biliminin önemi 1.
6Gıda Mühendisliğinde Kimya Biliminin önemi 2.
7Kalite Sistemleri ve önemi
8Ara Sınavı
9Gıda işlemleri ve Teknolojileri 1.
10Gıda işlemleri ve Teknolojileri 2.
11Gıda işlemleri ve Teknolojileri 3.
12Gıda işlemleri ve Teknolojileri 4.
13Türk Gıda Endüstrisi
14Gıda sanayi Seminerleri 1.
15Gıda sanayi Seminerleri 2.
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Cemal ,YIDIRIM.,Bilim Felsefesi,Remzi kitabevi2000. 2. Cemal ,YIDIRIM .Bilim Tarihi., Remzi kitabevi2001.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14114
Rapor Hazırlama11515
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11515
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)56
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1  2  3 33334 3 
ÖÇ2  2  3 33334 3 
ÖÇ3  2  3 33334 3 
ÖÇ4  2  3 33334 3 
ÖÇ5  2  3 33334 3 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr