Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
504003562007GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÖZEL KONULAR-ISeçmeli363
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere, bazı özel gıdaların üretimleri hakkında bilgi aktarılmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Şebnem TAVMAN
Öğrenme Çıktıları
1Bazı özel gıdaların üretim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak
2Gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda farkındalık oluşturmak
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Şeker ve Şekerli Ürünler, Nişasta, Çay, Kahve, Zeytin, Snack gıdaların üretim yöntemleri ve Hazır yemek sektörü (Catering) ile ilgili bilgiler Gıdaların işlenmesinde uygulanan yeni teknikler
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Tanıtım
2Şeker ve Şekerli Ürünler
3Şeker ve Şekerli Ürünler
4Nişasta
5Çay
6Kahve
7Zeytin
8Ara sınav
9Snack gıdalar
10Snack gıdalar
11Hazır yemek sektörü (Catering)
12Hazır yemek sektörü (Catering)
13Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
14Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
15Gıdaların işlenmesinde kullanılan yeni teknikler
16Final
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. BeMiller, J.N. and Whistler, R.L., 2009, (Editor) Starch: Chemistry and technology, Academic Press; 3 edition 2. Booth, R.G. 1991, Snack Food, Springer 3. Sun, D., 2005, Emerging Technologies for Food Processing, Academic Press 4. Kinton, R., 1999, The Theory of Catering, Hodder Arnold H&S; 9th Revised edition edition 5. Türkiye’de Gıda Sanayi 6. Cano, M.P., Barta, J., 2008 . Handbook of Fruits and Fruit Processing, Wiley-Blackwell Inc. 7. Clarke, R.J., Macrae, R., 1985. Coffee. Elsevier Applied Science Publishers ; New York, NY, USA 8. Minifie, B.W., 1980. Chocolate, cocoa, and confectionery: science and technology. Avi Pub. Co., Westport, Conn.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12525
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13535
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)92
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr