 |
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | KLT302 | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ VE GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | 6 | 4 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Toplam kalite yönetimi anlayışının ve bu anlayışın tarihsel kökenlerinin öğrenilmesi, toplam kalite yönetimi ilke ve tekniklerinin anlaşılması. Farklı gıda güvence sistemlerinin irdelenmesi. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Prof.Dr.Özer KINIK | Öğrenme Çıktıları | 1 | Toplam kalite yönetimi felsefesini anlama | 2 | Toplam kalite yönetimi araç ve tekniklerini bilme ve bunları kullanabilme | 3 | Kalite standartlarını bilme | 4 | Farklı gıda güvence sistemlerini bilme ve kullanabilme | 5 | Bireylerde kalite bilinci oluşturma |
| Öğrenim Türü | Örgün Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Toplam kalite yönetimi ve gıda güvenlik sistemleri | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Kalite kavramı, kavramın tarihsel süreçte evrilerek toplam kalite yönetimi anlayışının ortaya çıkması ve toplam kalite anlayışının ortaya çıkmasının nedenleri | | | 2 | Klasik yönetim anlayışı ve toplam kalite yönetiminin karşılaştırılması | | | 3 | Toplam kalite yönetimine ilişkin temel kavramlar, bu kavramların toplam kalite yönetimi içerisindeki yeri ve önemi | | | 4 | Toplam kalite yönetimi unsurları ve bu unsurların toplam kalite yönetimi açısından önemi | | | 5 | PUKO (Deming) döngüsü, ilkeleri | | | 6 | Kalite çemberleri, örgütlenişi, işleyişi, faydaları | | | 7 | Kıyaslama, amaçları, aşamaları, çeşitleri, faydaları | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Toplam kalite yönetiminde kullanılan sorun çözme teknikleri | | | 10 | Kalite maliyetleri ve kalite maliyet sistemi | | | 11 | Türkiye ve dünyada toplam kalite yönetimi uygulamaları karşılaştırılması | | | 12 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | | | 13 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | | | 14 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | | | 15 | Gıda güvence sistemleri (GMP, GAP, GHP, HACCP,BRT, İSO Standartları) | | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Tekin, M. (2004). Toplam Kalite Yönetimi.
Kıngır, S. (2006). Toplam Kalite Yönetimi.
Halis, M. (2008). Toplam Kalite Yönetimi.
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | | 2 | | 3 | | | ÖÇ2 | | 2 | | 3 | | | ÖÇ3 | | 2 | | 2 | | | ÖÇ4 | | 2 | | 4 | | | ÖÇ5 | | 2 | | 3 | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
 |
|
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr |
|
|