Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
SYİ301SEBZE YETİŞTİRME İLKELERİSeçmeli364
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Sunulduğu Dil
Dersin Amacı
Sebze yetiştiriciliği konusunda sürdürülebilirliği esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğrenecek ve yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. M. Kadri BOZOKALFA
Öğrenme Çıktıları
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Sebze türlerinin yetiştirme ilkelerinin ve tekniklerinin uygulayabilmesini sağlamak. Üretim sırasında karşılaşılabilecek sorunlara çözüm önerileri oluşturmak. Farklı üretim sistemlerine göre sebze işletmesi kurarak ticari üretim yapabilmek. Sürdürülebilir üretim temelinde verim, kalite tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak kültürel işlemlerin yapılabilmesi. Uygun hasat ve paketleme yöntemleri ile ürünlerin pazara sunulmasını sağlanabilmesini sağlamaktır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Jessica Gurevitch, Samuel M. Scheiner, and Gordon A. Fox, 2005. The Ecology of Plants 2. T.R. Sinclair, 1998. Principles of Ecology In Plant Production 3. D. J. Gibson, 2002. Methods In Comparative Plant Population Ecology 4. Internet Kaynakları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)0
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr