Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
9102015582016Molecular Biology and Biotechnology of the GrapevineElective128
Level of Course Unit
Second Cycle
Objectives of the Course
Bu dersin amacı öğrencilerin asmanın tarihsel gelişimi, taksonomisi, morfolojisi, anatomisi, fizyolojisi ve genetik yapısı ile ilgili temel konuları kavrayarak, araştırmalar ve yetiştiricilikte yapılan uygulamalar ile bağlantı kurma, nedenlerini sentezleme, analitik düşünerek karşılaşabileceği problemleri çözebilecek, bilgiye ulaşabilecek, bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
Name of Lecturer(s)
Prof.Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ
Learning Outcomes
Mode of Delivery
Face to Face
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Asmanın tarihsel evrimi Asmanın taksonomisi ve akrabaları Asmanın yapısı, vegetatif aksamın ve çoğaltmanın anatomisi. Gelişimin fizyolojisi: vegetatif organlar ve gelişimi Gelişimin fizyolojisi: çiçeklenme ve meyve gelişimi. Asmada kültürel işlemlerin biyolojisi ile ilişkileri. Asmaların genetik yapısı ve gelişimi.
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
Recommended or Required Reading
Mullins, M.G., Bouquet, A., Williams, L.E., 2000. Biology of the Grapevine. Cambridge Universty Press, ISBN: 0521305071, 239 p. Keller, M., 2010.The Science of Grapevines: Anatomy and Physiology. Academic Press, ISBN: 978-0123748812. 400 p. Winkler, A.J., Cook, J.A., Kliewer, W.M., Lider, L.A., 1974. General Viticulture. University of California Press; Revised & enlarged edition (December 13, 1974), ISBN: 978-0520025912. 710 p.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Turkish
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
TOTAL WORKLOAD (hours)0
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr