Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
9102015762018Biochemical and Physiological Analyses in Fruits and VegetablesElective125
Level of Course Unit
Second Cycle
Objectives of the Course
Öğrencilere; meyve ve sebzelerin yapıları, bileşimleri, meyve ve sebzelerde bulunan temel besin öğeleri, gıda işlemenin temel ilkeleri, gıdaların muhafazasında temel prensipler ile fiziksel ve kimyasal özelliklerin verilmesidir.
Name of Lecturer(s)
Assoc. Prof. Dr. Ünal Rıza Yaman
Learning Outcomes
Mode of Delivery
Face to Face
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Gıdaların işlenmelerinin tarihçesi; Gıda hammaddelerine uygulanan önişlemler; Gıdalarda ayırma, soyma, sınıflandırma, yöntemleri; Gıdaların bileşiminde bulunan maddeleri; Suyun yapısı ve gıdalardaki önemi, su aktivitesi; Gıdaların bozulmalarındaki etmenler; Gıdaların muhafaza edilmelerinde kullanılan yöntemlerin prensipleri
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
Recommended or Required Reading
1. YAMAN Ünal Rıza, 2008, “Gıda İşleme İlkeleri”, Ders Notları, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, İzmir. 2. PROUDLOVE R.K., 1989, “The Science and Technology of Foods”, Forbes Publications Ltd., ISBN 0-901762-62-8, London Ders notları, Bilgisayar, Projeksiyon cihazı
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Turkish
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
TOTAL WORKLOAD (hours)0
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr