Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
9109015152016Ürün Veri Yönetimi (PDM)Seçmeli118
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Dersin Amacı
Tükettiğimiz gıdalar ile sağlık arasındaki ilişkinin pek çok çalışma ile ortaya konması beslenme bilimlerini, yaşamın devam ettirilmesi, açlığın giderilmesi ve bir gıdanın sağlık üzerine olumsuz etkilerin olmaması yaklaşımından daha ileri noktalara taşımıştır. Artık sayılan tüm bu fonksiyonlarının yanı sıra gıdanın, sağlığı tehlikeye düşürecek unsurları içermemesi, sağlığı güçlendirecek ve kalp-damar hastalıkları, bazı kanserler ve şişmanlık vb kronik hastalıkların riskini azaltacak özellikleri de taşıması gerekmektedir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Sedef Nehir EL, Prof. Dr. Sibel KARAKAYA
Öğrenme Çıktıları
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Gıda Biyokimyası, Beslenme
Dersin İçeriği
Beslenme ve ürün geliştirme, optimum beslenme önerileri, beslenme rehberleri ve gıda endüstrisinin sorumluluğu, gıdaları daha besleyici ve sağlıklı kılan bileşenler, fonksiyonel gıdalar, bireysel beslenme kavramı, nanoteknoloji ve gıda endüstrisindeki uygulamaları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
DERS KİTABI: 1. Nutritional Genomics: Discovering the Path to Personalized Nutrition, Kaput J and Rodriquez RL (Eds) Wiley Interscience, New York, 2006, 496 PP. 2. Functional Foods Biochemical and Processing Aspects, Shi J, Mazza G, Le Maguer M (Eds) Vol. 2, CRC Press, New York, 2002, 409 PP. 3. Functional Foods Concept to Product, Gibson, GR and Williams, CM (Eds) Woodhead Publishing Ltd. New York, 2000, 374 PP. 4. Ashwell, M, Concept of Functional Foods, Ilsi Europe Concise Monograph Series, Ilsi Press, Washington DC, 2002, 40 PP YARDIMCI KİTAPLAR: Konu ile ilgili süreli yayınlar, resmi internet sayfaları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)0
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr