Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

Bergama Meslek Yüksekokulu - Ağırlama Hizmetleri - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları
14. Turizm sektöründe ileri düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
25. Temel bilgisayar kullanma bilgisine sahip olma ve otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek
36. Turizm ekonomisi, turizm pazarlaması, turizm mevzuatı, kongre turizmi ve seyahat acentacılığı işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak.
47. Odalar bölümü yönetimi, örgütlenmesi ve gelir yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak.
58. Konaklama işletmelerinde önbüro, önbüroda kullanılan sistemler, önbürodaki süreçler, oda satış fiyatının bulunması ve önbüro faaliyetlerinin bütçelenmesi gibi konularda bilgi sahibi olmak.
69. Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyon yapısı, satın alma-depolama üretim, servis ve pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak.
710. Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak.
811. Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak
9

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
123456789
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 9019001022009 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 9019001112009 BESLENME İLKELERİ VE MÖNÜ PLAN. Zorunlu 2 1 0 2,50
3 9019001072009 BİLGİSAYAR-I Zorunlu 2 2 0 3
4 9019001212009 GIDA TEKNOLOJİSİ Zorunlu 1 1 0 1,50
5 9019001172009 İLETİŞİM Zorunlu 1 1 0 1,50
6 9019001152009 ÖNBÜRO İŞLEMLERİ Zorunlu 2 0 0 2
7 SEÇMELİAĞIRLAMAHİZ1 SEÇMELİAĞIRLAMAHİZ1 Seçmeli - - - 1
8 9019001232009 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
9 9019001132009 TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE DENET. Zorunlu 2 1 0 2,50
10 9019001192009 TİCARİ MATEMATİK Zorunlu 1 1 0 1,50
11 9019001092009 TURİZM EKONOMİSİ Zorunlu 2 0 0 2
12 9019001012009 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
13 9019001182011 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GEÇİŞ Zorunlu 1 0 0 1
14 9019001032009 YABANCI DİL-I Zorunlu 4 0 0 4
Toplam 23 7 0 26,50
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 9019000942009 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 9019001042009 BİLGİSAYAR-II Zorunlu 2 2 0 3
3 9019001062009 GENEL MUHASEBE Zorunlu 1 1 0 1,50
4 9019001102009 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Zorunlu 2 1 0 2,50
5 9019001082009 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 2 2 0 3
6 9019001122009 ÖNBÜRO YÖNETİMİ Zorunlu 2 1 0 2,50
7 9019001232009 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
8 9019001162009 TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 2,50
9 9019000922009 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
10 9019000962009 YABANCI DİL-II Zorunlu 4 0 0 4
11 9019001142009 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Zorunlu 2 1 0 2,50
Toplam 21 9 0 25,50
 
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr