Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
2802002022016FOOD CHEMISTY AND ANALYSIS IICompulsory245
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Bu dersin temel amacı, öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı meslek derslerini kavrayabilmesi için temel bilgi düzeyini artırmaktır.
Name of Lecturer(s)
Öğr. Gör. Dr. İsmail Cem Kantarlı
Learning Outcomes
Mode of Delivery
Face to Face
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Atom, molekül ve bileşik Kavramı; MOL Kavramı ve Kimyasal Hesaplamalar; Periyodik sistemi ve Özellikleri; Kimyasal Bağlar ve Moleküller arası Etkileşimler; Gazlar ve Temel Gaz Yasaları, Dispers Sistemler; Çözeltiler ve Konsantrasyon Hesaplamaları; Suyun Biyolojik Önemi Temel asit-Baz, Tampon ve pH Kavramı; Kimyasal Termodinamik, Serbest Enerji, Entalpi ve Entropi kavramları; Kimyasal Kinetik; Gümüş ve gümüş bileşikleri; Emülsiyon ve emülsiyonun yapısı, emülsiyonun hazırlanması; Development işlemleri ve kullanılan kimyasallar; Sabitleştirme ve yıkama işlemleri ve bu işlemlerde kullanılan kimyasallar; Organik Bileşiklerin genel özellikleri ve Adlandırılmaları ve Organik Bileşiklerde İzomeri
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
Recommended or Required Reading
Modern Üniversite Kimyası Cilt 1,C.E. Mortimer, Çevirenler: Altınata, T.; Akçay,H.; Anıl, H. ve ark.. Çağlayan Kitabevi, 2004, 5. Baskı. Genel Kimya 1, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Ralph H. Petrucci, R. H. Petrucci; çev. ed. T. Uyar., Palme Yayınevi, 2005 Temel Kimya, Ed. Prof.Dr. Lale Zor, Anadolu Üniversitesi Yayınları no 672, Açıköğretim Fakültesi Yayınları no 329, 1993,
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Turkish
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
TOTAL WORKLOAD (hours)0
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr